вредните навици, заради които не може да отслабнете

Вредните навици, заради които не може да отслабнете често могат да бъдат незабележими, което ги прави трудни за разпознаване и промяна. А за да постигнете вашите цели е необходимо да знаете кои са те и къде може би грешите. Затова и в тази статия ще разгледаме някои вредни навици, които ви пречат да отслабнете и как ефективно да се справите с тях.

Пропускане на хранене – един от вредните навици, заради които не може да отслабнете

Пропускането на хранене може да изглежда като добър начин за намаляване на калориите, но всъщност може да има обратен ефект и да ви попречи да отслабнете. Когато не се храните редовно метаболизмът ви се забавя, за да пести енергия. Освен това в даден момент няма да сте просто гладни, а организмът ви ще изисква компенсация, която може да се превърне в преяждане. Не допускайте това, а се хранете от 3 до 5 пъти на ден, като се постарайте да не пропускате най-вече основни хранения. Включете протеини, фибри и здравословни мазнини, за да сте сити и удовлетворени, което ще помогне и за регулиране на апетита, и метаболизма ви.

Преяждане със здравословни порции – един от неподозираните вредни навици, заради които не може да отслабнете

Важно е диетата ви е да е балансирана, но знаете ли че прекаляването с някои здравословни храни може да доведе до наддаване на тегло, а не до отслабване? Например ядките, авокадото и пълнозърнестите храни са пълни с полезни вещества, но също така са богати и на калории. Затова хранете се балансирано, най-добре с контрол над порциите. Постарайте се да не ядете храните директно от опаковката, а да измервате количеството на порциите и да се вслушвате внимателно в сигналите за глад и ситост на тялото. Така със сигурност ще избягате от преяждането.

banner

Липса на сън – наистина ли пречи на отслабването?

Липсата на сън е един от вредните навици, заради които не може да отслабнете. Когато не си почивате достатъчно, хормоните в тялото ви се дисбалансират, увеличавайки желанието за висококалорични храни и намалявайки способността да устоите на изкушенията. Освен това лишаването от сън е причина за забавяне на метаболизма. За да се справите с това, стремете се към 7 – 9 часа качествена отмора всяка вечер. Създайте редовен график за сън, релаксираща рутина за лягане и благоприятна среда за качествена почивка.

Заседнал начин на живот – лош навик или оправдание?

Едва ли от всички вредни навици, заради които не може да отслабнете този ви изненадва. Но дали не го осъзнаваме или просто си търсим оправдание е друг въпрос. Заседналият начин на живот е враг номер едно на загубата на тегло и за цялостното благосъстояние на човек. Прекарването на твърде много време в седнало положение на бюрото, пред телевизора или на телефона има много отрицателни влияния като:

  • Намаляване на дневния разход на калории
  • Забавяне на метаболизма и микроциркулацията
  • Задържане на течност
  • Поява на целулит

Затова не губете време, а включите повече физическа активност в рутината си. Стремете се към поне 150 минути упражнения с умерена интензивност на седмица, като например бързо ходене, колоездене или плуване. Освен това се опитайте да прекъснете дългите периоди на седене, като се изправите или разтягате по-често.

Природно решение въпреки вредните навици, заради които не може да отслабнете

Природата има решение за здравословно и резултатно отслабване. Калорекс / Calorex® е рационална комбинация на две активни съставки с доказан ефект в горенето на мазнините – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. При редовен прием на натуралното средство резултатите не закъсняват! Продуктът действа в посока понижено образуване на мазнини, най-вече в областта на корема и талията. Природното средство стимулира изгарянето на мазнини, но щади белтъчините. Това е безспорно предимство, защото спомага за съхраняване на мускулната маса при отслабване. Продуктът се приема по 2 капсули дневно, 30 мин преди хранене. Напълно безопасен е и подходящ за дълговременна употреба.

Потърсете в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: