добра диета за отслабване

Всички сме в търсене на добра диета за отслабване, която да ни помогне да достигнем желаните цели. Често обаче, преминаваме през спазването на редица хранителни режими, които не довеждат до задоволителни резултати. Как да разпознаем коя диета за отслабване наистина работи?

По какво се познава всяка добра диета за отслабване?

Гъвкава е

Започването на диета изисква промяна на нагласата, както и на някои житейски навици. Но добрата диета е гъвкава, предоставя възможност за избор и не обсебва всеки аспект от живота. Наистина работещата диета не разделя храните на „добри” и „лоши”. Това би довело до съжаление, гняв и отказване от режима при евентуално хапване на храни, окачествени като „вредни”. Добрата диета изтъква предимствата на едни храни пред други, като по този начин се цели съзнателно да се избере по-здравословният вариант. Например, ако обичате да похапвате сандвичи, не се отказвайте от тях, а се стремете да избирате здравословните опции. За да се превърне обикновената диета в пълноценен начин на хранене, е нужно да се правят малки промени, които да могат да се поддържат във времето.

Насърчава физическата активност – отличителен белег на всяка добра диета за отслабване

Добрата диета „знае”, че само здравословно хранене не е достатъчно за постигане на задоволителни и трайни резултати при отслабване. Пълноценният хранителен режим е задължително да бъде допълнен от адекватна физическа активност. Добрата диета подкрепя спорта, като осигурява важни хранителни вещества, които зареждат с енергия и спомогат за възстановяване на тялото след физическа активност. Спортът, от своя страна, допринася за ускоряване на метаболизма и горене на повече калории.

banner

Не изключва цели хранителни групи от менюто

Добрата диета не изключва цели хранителни групи и не ги окачествява като „вредни”. За да бъде ефективна, диетата е нужно да бъде добре структурирана и да не лишава организма от есенциални хранителни вещества. Тя трябва правилно да комбинира макронутриентите според индивидуалните особености на организма и личните цели на всеки. За изготвяне на работещ хранителен режим за отслабване е най-добре да се доверим на специалист. Той ще подготви режима и ще следи и процеса на отслабване. Ще ни помогне да си поставим следващи цели, които да ни поддържат мотивирани и устремени към прогрес.

Може да се комбинира с природен продукт – ето по какво да познаем всяка добра диета за отслабване!

Много хора имат силен апетит, който ги кара да поемат големи количества храна. Той се повишава двойно при стартиране на диета за отслабване. Друго затруднение, което се появява пред отслабващите, е невъзможността за стриктно придържане към хранителния режим. В тези моменти е удачно на помощ на добрата диета да дойде природен продукт, който да допълни нейното действие. За овладяване на апетита, по-стриктно придържане към диетата, по-бързи и оптимални резултати заложете на Калорекс/Calorex®.

Природният продукт се отличава от останалите на пазара със своя рационално комбиниран състав. Съдържа висококачествени активни съставки – екстракт от билката Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и активна форма на хром (хром пиколинат).

Хидроксицитратът намалява образуването на мазнини и стимулира горенето им. Потиска силния апетит и ускорява обмяната на веществата. Щади белтъците и мускулната маса при отслабване. Хром пиколинатът допълва действието му чрез намаляване на фалшивото чувство за глад и стимулиране на термогенезата. Действа още за коригиране на инсулина и високия холестерол.

Сподели: