запазване на килограмите

Една от най-амбициозните задачи е трайно запазване на килограмите след хранителен режим за отслабване. Наясно сме с това и затова ще ви дадем няколко ценни съвета как да успеете в това начинание. Не ги пропускайте!

5 препоръки за запазване на килограми след диета за редуциране на теглото

Залагайте на домашно приготвена храна

Лесно е да си вземете храната от топлата витрина и да хапнете набързо. В повечето случаи обаче удобството е за сметка на качеството.

banner

Не правете компромис с храната. Тялото е вашият храм. Уважавайте го и се грижете подобаващо за него. Осигурявайте му качествена и добре приготвена храна, за да сте здрави и във форма. Започнете да готвите вкъщи. Така ще знаете какви продукти използвате, какво слагате в храната и ще се храните по-разумно. Накрая, но не на последно място – освен калории, ще спестите и пари.

Хранете се здравословно навън

Едно от ключовите условия да запазите вече постигнатото тегло е да се храните здравословно, когато не сте у дома. За целта внимателно подбирайте местата за хранене. Запознайте се с менюто, преди да поръчате. Ориентирайте се към храни, които са печени, варени или приготвени на пара. При тези начини на готвене се използва по-малко мазнина и приемът на калории е по-малък.

В случай че сте с приятели, постарайте се да поръчате преди тях. Така те няма да повлияят на вашето решение.

Ако знаете, че на въпросното място порциите са големи, поръчайте две малки предястия вместо едно основно ястие. По този начин ще се заситите, без да преяждате.

За десерт си поръчайте плодова салата вместо парче торта или сладолед. Хапнете я половин час след основното, за да предотвратите неприятното подуване на корема и появата на газове.

Внимавайте с алкохола, щом се стремите към запазване на килограмите

Алкохолът е калоричен и което е по-лошото – калориите, получени от него са „празни“, т.е. не носят хранителна стойност. Знаейки това, трябва да го консумирате с мярка. Особено трябва да внимавате с твърдия алкохол, защото той е много по-калоричен от по-лекият.

Спортувайте

Спортът поддържа метаболизма във форма, помага за стягане на тялото и оформяне на мускулите. Ето защо е нужно да намерите време за него в забързаното ежедневие. Изберете физическа активност, която ви доставя удоволствие и бъдете постоянни.

Доверете се на конюгираната линолова киселина за запазване на килограмите след спазване на диета за отслабване

Конюгираната или още свързана линолова киселина (CLA) е мастна киселина, която допринася за намаляване на мазнините в тялото и улеснява тяхното изгаряне. Именно поради това редица наши и чужди специалисти я препоръчат на всички хора, които искат да задържат теглото в нормални граници.

Оптимално количество конюгирана линолова киселина се съдържа в Калорекс КЛА/Calorex® CLA. Този природен продукт от фамилия Калорекс потиска усвояването на мазнини, засилва метаболизма и повишава разхода на енергия по време на сън. В допълнение понижава количеството на „лошия“ холестерол и регулира нивото на кръвната захар.

Продуктът има научно доказано действие. Напълно безопасен е и се радва на отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием.

Сподели: