здравословно отслабване след раждане

Ако има нещо, което знаем със сигурност, това е, че постигането на здравословно отслабване след раждане може да бъде трудно. Покрай грижата за новороденото и приспособяването към нова рутина, възстановяването от раждане може да се окаже стресиращо. Не бързайте, отдайте си необходимата почивка. Не оглеждайте другите майки, при едни връщането на предишната форма може да стане по-бързо, докато при други да се изискват повече усилия. Това е абсолютно нормално и е в реда на нещата. Все пак, за да не губите време в търсене на отговор на въпроса„ Как да отслабна?“ в тази статия ще разгледаме някои доказано ефективни метода.

Да бъдеш реалист – най-добрия метод за здравословно отслабване след раждане

Знаете ли, че една жена по време на бременност наддава от 11 до 16кг тегло. След раждането губи около 6 кг от него. А знаете ли, че заради хормоналните промени през този период могат да се получат трайни изменения в тялото на жената. Това означава, че е възможно да не успеете да се върнете към формата си преди раждане. Може да имате по-мек корем, по-широки бедра и по-голяма талия. Направете целите си реалистични според новото си тяло и неговите възможности. Така ще си дадете достатъчно време, без промяната в теглото и тялото да ви карат да изпадате в нездравословни физически и психични състояния.

Бавно и здравословно отслабване след раждане с кърмене

Кърменето на вашето бебе през първите 6 месеца от живота му, или по-дълго, има много предимства както за него, така и за вас. Жените, които кърмят са изложени на по-малък риск от диабет тип 2, рак на гърдата и рак на яйчниците.
Кърменето кара тялото ви да гори калории, което води до отслабване. Според скорошно проучване през първата година след раждането, кърмещите жени губят два пъти повече тегло, в сравнение с тези, които хранят своето бебе само с адаптирано мляко.

banner

Правилно хранене, сигурни резултати за здравословно отслабване след раждане

Важно е да не пропускате хранения. Ако не се храните, ще имате по-малко енергия, а това ще доведе до по-трудно отслабване. Вместо три пъти на ден, опитайте да се храните по пет, шест пъти, тоест по-често, както и да има здравословни закуски между храненията. Такива са:

  • Сурова чушка
  • Морков
  • Резен ябълка с фъстъчено масло
  • Пълнозърнест тост със сварено яйце

Изберете печените пред пържените храни и ако е възможно ограничете сладкото, захарта, наситените мазнини и трансмазнините.

Вода и редовни упражнения– усещане за лекота

Жените след раждане и особено по време на кърмене е необходимо да приемат достатъчно количество течности и най-вече вода. Според скорошно проучване пиенето на вода може да доведе до усещане за ситост, както и да забърза метаболизма. Това от своя страна ще помогне в борбата с килограмите.

Правилно хранене в съчетание с редовни упражнения със сигурност ще доведе до видими резултати. Съобразете се с това, че се стараете да постигнете здравословно тегло след раждането, а не да свалите бързо килограмите. Затова започнете с всекидневна разходка на бебето първо около дома, а след това си поставете и по-дългосрочни цели.

Помощ от природата за здравословно отслабване след раждане

За увеличаване ефективността на предложените методи за здравословно отслабване след раждане, специалистите препоръчват те да се комбинират с прием на Калорекс / Calorex®. Той е природен продукт в чиито състав участват две взаимно потенциращи съставки. Всяка капсула съдържа 500 mg екстракт от Garcinia Cambogia (hydroxycitrate) и 100 mcg биологично активна форма на хром пиколинат.

В резултат на пълното взаимодействие между двете съставки, продуктът потиска синтеза на мазнините и спомага за тяхното по-бързо изгаряне, особено в областта на корема и талията. Също така потиска апетита и засилва метаболизма. Благодарение на него се постига здравословно намаляване на теглото без гладуване и без странични ефекти.

Не се колебайте да го потърсите физически в аптеките или онлайн в електронен магазин МоМо – www.momo.bg

Сподели: