напълняване след 40

Обикновено обвиняваме метаболизма за почти неизбежното напълняване след 40-годишна възраст. Оказва се обаче, че той не е единственият отговорен за качването на килограми. Вижте кои са останалите!

Лош сън

Проблемите със съня се задълбочават с годините, а това на свой ред увеличава риска от депресия, сърдечно-съдови смущения, диабет и… увеличаване на теглото. Причините за последното са, че липсата на сън води до по-високи нива на грелин (хормон на глада) и по-ниски нива на лептин (хормон на ситостта). Явява се силен глад за прости въглехидрати като сладкиши и тестени изделия. Калорийният прием нараства, започват да се трупат мазнини предимно в областта на корема и талията и килограмите се покачват.

Стрес – топ причина за напълняване след 40

Емоционалният товар натежава с възрастта. Натрупаният стрес в комбинация с отрицателните емоции засилва апетита за вредна храна при голяма част от хората. Те стават подвласти на т.нар. емоционално хранене. В опит да оправят настроението си поглъщат голямо количество захари от готовите продукти. Вместо обаче да се почувстват по-добре, след като са погълнали голямо количество висококалорична храна, те се чувстват още по-нещастни. За минорното им настроение допринася и фактът, че наддават на тегло непрекъснато.

banner

Лекарства

След 40 здравословните проблеми се увеличават, а с тях идват и лекарствата. Добре известно е, че много медикаменти причиняват като страничен ефект напълняване. Антидепресантите са една от групите лекарства, които влияят отрицателно на теглото. Добрата новина е, че когато се спре приемът им, нормалните килограми се връщат. Бета-блокерите са друга група лекарствени средства, които крият риск от напълняване.

Обездвижване

Заседналият начин на живот е сред главните причини за напълняване при хората над 40 години. Ако към него се добави и нездравословното хранене проблемът с килограмите е сигурен. Ето защо липсата на движение трябва да се компенсира с включването на спорт в ежедневието или повече двигателна активност.

Природен продукт, който подпомага изгарянето на мазнините и бори напълняване след 40

Напълняването след 40-годишна възраст е комплексен и сложен проблем, който е резултат от много причини. Борбата с излишните килограми обаче вече е по-лесна с Калорекс/Calorex®. Това е доказан продукт с проверено качество. Съставът му е изцяло натурален – екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките са с оптимално съотношение, взаимно допълват и усилват своето полезно действие. При редовен и продължителен прием на продукта:

  • изгарянето на мазнините се увеличава по щадящ за белтъчините начин
  • синтезът на мазнини намалява
  • апетитът се нормализира
  • метаболизмът се ускорява

В допълнение нормалното ниво на триглицеридите, холестерола и кръвната захар се регулира по естествен начин.
Продуктът има висок профил на безопасност и добра поносимост. Подходящ е за продължителен прием. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене.

Сподели: