Защо не мога да отслабна

Защо не мога да отслабна? Това е често срещан въпрос, който много хора си задават, въпреки най-добрите усилия в диетата и упражненията. Пътуването към загуба на тегло може да бъде разочароващо и объркващо, когато не се постигнат желаните резултати. В тази статия ще разгледаме някои изненадващи причини, поради които може да ви е трудно да свалите тези излишни килограми и ще ви предложим идеи как да преодолеете тези предизвикателства.

Защо не мога да отслабна и ролята на метаболизма

Една от изненадващите причини, поради които не можете да отслабнете, може да е свързана с вашия метаболизъм. Метаболизмът е процесът, чрез който тялото ви превръща това, което ядете и пиете в енергия. Забавянето на този процес може да затрудни отслабването, тъй като тялото ви изгаря по-малко калории в покой и по време на активност. Факторите, отговорни за това, включват стареене, хормонален дисбаланс и липса на мускулна маса. За да засилите метаболизма си, включете силови тренировъчни упражнения в рутината си. Така ще изградите мускули, които изгарят повече калории. Освен това се уверете, че приемате достатъчно протеини, тъй като те помагат за поддържане на мускулната маса и могат леко да повишават метаболизма ви.

Скрит калориен прием

Друга изненадваща причина, поради която не можете да отслабнете, може да са скритите калории. Дори ако ядете здравословни храни, може да приемате повече калории, отколкото предполагате. Скритите калории могат да идват от източници като дресинги за салати, сосове, напитки и закуски. За да се борите с това, започнете да следите щателно приема на храна. Използвайте хранителен дневник или мобилно приложение, за да регистрирате всичко, което ядете и пиете, като обръщате голямо внимание на размера на порциите и съставките. Това може да ви помогне да идентифицирате всички скрити калории, които може да саботират вашите усилия за отслабване.

banner

Защо не мога да отслабна – стрес и липса на сън като причина

Стресът и липсата на сън често са пренебрегвани фактори, които могат да попречат на загубата на тегло. Когато сте стресирани, тялото ви произвежда кортизол, хормон, който може да доведе до увеличаване складирането на мазнини, особено около коремната област. Освен това хроничният стрес може да доведе до емоционално хранене и лош избор на храна. Липсата на сън също нарушава баланса на хормоните на глада, увеличавайки апетита и желанието за висококалорични храни. За да се справите с това, практикувайте техники за намаляване на стреса като медитация, релаксация или йога. Уверете се, че получавате 7-9 часа качествен сън на нощ, като поддържате редовен график за сън и създавате спокойна среда.

Спрете да си задавате въпроса „защо не мога да отслабна“ и се доверете на природата

За постигане на оптимални резултати при отслабване, специалистите у нас препоръчват да добавите прием на Калорекс / Calorex® към балансирания хранителен и тренировъчен режим. Продуктът действа безотказно в борбата с излишните килограми. Резултатите са гарантирани благодарение на рационалната комбинация от натурален екстракт от Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и хром пиколинат. Двете активни съставки взаимно се допълват и намаляват образуването на мазнини, особено в областта на корема и талията. Безспорно предимство на това натурално средство е щадящото белтъчините действие, което предотвратява загубата на мускулна маса. За постигане и поддържане на желаните резултати се препоръчва продължителен прием по 2 капсули дневно, 30 мин преди хранене.

Потърсете в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: