храни при целулит

Добавянето към менюто на полезни храни и напитки при целулит спомага не само за премахване на портокаловата кожа, но и за сваляне на излишните килограми. Тъй като изгарянето на мазнините допринася значително за изглаждане на кожата в проблемните зони при жени, в следващите редове споделяме кои храни ще ви помогнат да изваете мечтаната фигура.

Опитайте тези храни и напитки при целулит!

На въпроса „съществуват ли храни и напитки, които премахват целулита?“, ще отговорим така. Няма гаранция, че избраните от нас продукти ще премахнат изцяло трапчинките в проблемните зони, но те имат свойството да спомагат за подобряване вида на кожата отвътре навън. Затова не губите нищо, ако ги прибавите в менюто. Ето и нашата антицелулитна селекция.

Цитрусови плодове

Въпреки че несъвършенството е известно още като портокалова кожа, именно тези цитрусови плодове действат в посока премахване на целулит. Портокали, грейпфрути, лимони… Всички те съдържат мощни антиоксиданти, които противодействат на свободните радикали. Прибавяме и високи количества витамин С, който стимулира производството на колаген. Именно това вещество отговаря за еластичността и гладкия вид на кожата. Така че колкото повече здрави колагенови влакна, толкова по-малко целулит. Лимоните са отлично средство за прочистване на организма от токсини, а грейпфрутът съдържа специфично съединение, наниндин, което се счита, че понижава кръвната захар и допринася за свалянето на килограми.

banner

Сьомга и риба тон

Тези рибни деликатеси са отличен източник на полезните омега-3 мастни киселини. Те помагат на тялото да метаболизира мазнините и понижават инфламаторните процеси в организма. Има научни данни, че засегнатата от целулит тъкан, има известна степен на възпаление, което омега-3 мастните киселини биха могли да овладеят.

Диета при целулит – добавете чай

Матча е вид зелен чай, богат на антиоксиданти, наречени катехини, които действат благоприятно за намаляването на целулита и изгарянето на мазнините. Някои проучвания показват, че чаша матча има до 137 пъти повече антиоксиданти от обикновения зелен чай. Така че включете тази напитка в ежедневната си рутина още сега! Запарете в гореща вода за минимум пет минути за максимални ползи.

Чаят от лайка е още едно добро решение. Хроничния стрес, с който мнозина от нас се сблъскват в ежедневието, драстично повишава отделянето на адреналин и кортизол. Високите нива на тези хормони са считани за предпоставка за напълняване и поява на целулит. Лайката е билка, позната от древността, като средство за успокояване на нервната система. Ето защо, ако замените кафето с чаша от запарката, вероятно фигурата ще ви се отблагодари.

Към изброените храни и напитки при целулит добавете природна комбинация за извайване на фигурата мечта

Ние от Борола предлагаме решение в две стъпки за справяне с целулита и излишните килограми.

Калорекс / Calorex® е комбинация от две активни съставки – екстракт от Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и биологичноактивна форма на хром (хром пиколинат).

Хидроксицитратът намалява мазнините в проблемните зони, като увеличава избирателното им изгаряне и потиска синтезата им. Хром пиколинатът намалява апетита и засилва основната обмяна (метаболизма). Продуктът допринася за намаляване на теглото по естествен и здравословен начин. Отлично допълнение е към здравословния хранителен и тренировъчен режим. Доказано е, че при прием на продукта в продължение на 8 седмици теглото намалява с над 5 kg, а с прилагането само на диета – едва с 2 kg.

Целулес / Celuless® е най-новото оръжие за борба с портокаловата кожа. Продуктът е съчетание от проантоцианидин, биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони) и L-аскорбинова киселина. Формулата подобрява микроциркулацията и трофиката на кожата. Действа положително и в посока синтез на колаген. Подпомага лимфния дренаж на подкожната мастна тъкан. Натуралната комбинация се предлага под формата на микропелети за по-бързо действие и максимално усвояване.

И двата продукта са напълно безопасни и са подходящи за продължителен прием. Предлагат се в аптеките и в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg на атрактивни цени.

Сподели: